У Львові створять новий дитячий будинок сімейного типу

2494 0
У дитячий будинок сімейного типу буде влаштовано до 10 дітей.
фото: portal.lviv.ua

фото: portal.lviv.ua

У Львові створять новий дитячий будинок сімейного типу. Відповідне рішення 28 листопада ухвалив виконавчий комітет Львівської міської ради.

Відтак, в дитячий будинок сімейного типу влаштовується на виховання та спільне проживання двоє дітей, позбавлених батьківського піклування: хлопчик 13-ти років та дівчинка 16-ти років. Надалі в дитячий будинок сімейного типу буде влаштовано до 10 дітей.

Як повідомили у відділі у справах дітей Львівської міської ради, дитячий будинок сімейного типу створюється в новобудові на вул. Пороховій. Загальна площа квартири – 465, 0 кв.м. Квартира розташована на 15-му поверсі 15-ти поверхового будинку та складається з 9 кімнат з санвузлами, гостьового туалету, майстерні, ігрової кімнати, кімнати для навчання, коридору, кухні-їдальні, пральні, гардеробної кімнати та вітальні.

Житлове приміщення на вул. Пороховій облаштоване предметами та матеріалами довгострокового вжитку, що  дозволяє забезпечити повноцінні умови проживання та виховання дітей.

Усього у Львові мешкає 11 прийомних сімей, в яких влаштовано 16 дітей та 4 дитячих будинки сімейного типу, в яких влаштовано 30 дітей. 

Станом на 01.11.2016 року у Львові на обліку відділів у справах дітей районних адміністрацій Львівської міської ради перебуває 566 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них  511 дітей охоплені сімейними формами виховання (опіка/піклування, прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу) – це 90,3% від загальної кількості дітей зазначених категорій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!