У Львові створять спецпідрозділ для безпеки на масових заходах

2291 0
У Львові, Києві та Харкові Міністерство внутрішніх справ спільно з Європейським Союзом запустять новий проект з реформування поліції.

Проект складатиметься з двох частин: перша – це концепція «community policing» (взаємодія поліції із громадою). Друга частина – це «сrowd control» (забезпечення громадського порядку). Про це повідомив Голова Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) Кястутіс Ланчінскас під час зустрічі з міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим. Спільна програма є логічним продовженням та поглибленням процесів реформування нової поліції.

За словами Арсена Авакова, успішна реалізація проекту забезпечить не тільки більш ефективну роботу поліції, а і сприятиме підвищенню рівня довіри населення. «Ми плануємо почати цю роботу у трьох регіонах: Київ, Львів та Харків. Я зацікавлений, аби пілотні проекти були максимально успішними. Ми робимо системні кроки і для нас ці питання є принциповими», – зазначив очільник МВС.

Читайте також: Як поскаржитися на дії поліцейського – інструкція

Він додав, що паралельно у цих пілотних регіонах буде здійснюватися реформа кримінальної поліції та системи ізоляторів тимчасового утримання злочинців. За словами міністра, у рамках напрямку «сrowd control» планується створення спеціального поліцейського загону, діяльність якого базуватиметься на принципі деескалації напруги під час масових заходів.

За словами Авакова, при цьому буде враховано успішний досвід шведських колег, які здійснюють оцінку ризиків проведення переговорів, за допомогою так званої «діалогової поліції», і тільки після цього пропорційно застосовують силу. «Ми добре знаємо реалії України і розуміємо, що неможливо повністю запровадити «скандинавську» систему. Ми сподіваємося разом із вами зробити спільну модель, покладаючись на досвід європейських країн», – зазначили європейські партнери.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!