У Львові створять центр безоплатної правової допомоги. Адреси

1883 0
В Україні планують створити 400 центрів безоплатної правової допомоги, які будуть функціонувати замість районних управлінь Міністерства юстиції України. З них шість працюватимуть у Львівській області.
фото: pravova-dopomoga.org, jurist-kiev.in.ua, jurist-blog.com.ua

фото: pravova-dopomoga.org, jurist-kiev.in.ua, jurist-blog.com.ua

Відповідне рішення обговорили голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка під час зустрічі із міністром юстиції України Павлом Петренком.

«Плануємо створити в Україні 400 центрів безоплатної правової допомоги, які будуть функціонувати замість районних управлінь Мін'юсту. На сьогодні їх діє уже 100, у Львівській області – 6. Із початку року сюди звернулося понад 1,5 тисячі мешканців Львівщини із соціально незахищених категорій населення», - повідомив Павло Петренко.

Відповідно до інформації, яка є на сайті Міністерства юстиції України, чотири таких центра з надання безоплатної вторинної допомоги будуть функціонувати у Львівській області та два у самому Львові.

Буський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Буськ, вул. Петрушевича, 8

Перший львівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Львів, вул. Генерала Чупринки, 71

Другий львівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги - м. Львів, вул. Винниченка, 30

Самбірський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги - м. Самбір, вул. Завокзальна, 1а

Стрийський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги - м. Стрий, вул. Ольги Бачинської, 1 а

Червоноградський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги - м. Червоноград, вул. Бічна Промислова, 39

Також під час зустрічі сторони обговорили реформу пенітенціарної служби. Міністр повідомив, що є ідея як один з етапів реформи – будівництво нових СІЗО за межами міст. Тут має спрацювати закон про державно-приватне партнерство, коли інвестор будує СІЗО для передачі його державі, а  за це отримує приміщення старого СІЗО для будівництва об’єктів соціальної інфраструктури. До пілотного проекту включили і Львів.

Опублікувала Мар’яна Федина

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!