У Львові планують створити Центр медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям

976 0
Новий центр створять шляхом об`єднання двох будинків дитини.
Будинок дитини «Любисток»

Будинок дитини «Любисток»

Постійна комісія з питань комунального майна на засіданні 21 червня погодила створення комунального некомерційного підприємства «Центр медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям». Новий центр створять шляхом об`єднання будинків дитини «Любисток» та «Мальви». Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради. 

За словами керівниці департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Наталії Літвінської, на утримання цих закладів у наступному році не передбачено державних субвенцій. Загалом для функціонування будинків дитини необхідно 70 млн грн. 

Зараз у будинках дитини «Любисток» та «Мальви» перебувають понад 100 дітей, 35 з яких діти з інвалідністю, у тому числі з важкими патологіями.

«У випадку перетворення будинків у центр реабілітаційної й паліативної допомоги та підписання пакетів медичних послуг, вони зможуть законтрактуватися та фінансуватися Національною службою здоров'я України. Якщо будинки об'єднаються в одну юридичну особу, їм буде легше претендувати на більшу кількість пакетів від НСЗУ», – повідомила Наталія Літвінська.

Читайте також: У Львові планують створити клініко-діагностичні центри

Також центр зможе набрати нових фахівців, закупити додаткове спеціалізоване та медичне обладнання та покращити доступність будівель. Успішний досвід перетворення і функціонування центру на базі колишніх будинків дитини львів'яни вивчили у Сваляві. 

Кінцеве рішення про створення комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Центр медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям» має ухвалити сесія Львівської обласної ради.

«Комісія погодила створення «Центру медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям. Мова йде про об'єднання комунальних будиків дитини. Це дасть нам можливість покращити фінансову і господарську діяльність, спрямувати вивільнені кошти на розвиток закладів», – зазначив заступник голови комісії Ростислав Добош.

Нагадаємо, КНП «Студентська поліклініка» у Львові планують приєднати до Другого територіального медичного об'єднання. Це хочуть зробити тому, що наразі заклад є фінансово нестабільним, лікарі не отримують повноцінну заробітну плату. Приєднання надасть пацієнтам кращу доступність до медичної допомоги, а лікарі отримають розширення зони своєї роботи та більшу зарплатню.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!