Політична реклама

У Львові створили настільну гру про древнє місто і його людей

3015 0
У Львові створили настільну гру – «Leopolis 1527: відродження з попелу». У форматі гри, яка розрахована на 6 гравців, можна не тільки весело провести час, а й дізнатись багато цікавого про історію Львова після пожежі 1527 року.

«3 червня 1527 року Велика пожежа перетворила Львів на згарище. Від славного, багатого Леополіса залишилось кілька споруд. Здавалось, в літописі міста буде поставлена крапка, але історія, вкотре показала, що місто – це не будівлі. Місто - це люди. Львів’яни різних національностей, різних культур та віросповідань змогли забути про образи, сварки, негаразди та, об’єднавши зусилля, відродити з попелу місто, яке ми знаємо. Львів – місто, яким ми пишаємось», – розповів tvoemisto.tv творець гри психолог, керівник Центру освітніх інновацій "Proventus", розробник освітніх ігрових методик компанії "Nordic Training International" Максим Коляда.

За його словами, у грі бере участь 6 гравців: п’ятеро представляють етнічні громади середньовічного Львова (українців, поляків, німців, вірмен та євреїв), а шоста людина – міський магістрат. Гравцям доводиться вирішувати демографічні, економічні та політичні завдання, щоб відновити впливове становище своєї громади. А Магістрат покликаний створювати можливості розвитку для громадян та забезпечувати баланс сил в місті. Проте часто інтереси міста починають конфліктувати з інтересами певної громади чи влади, тоді гравцям доводиться шукати компроміс та вести діалог. 

"Ефективне вивчення історії – це не засвоєння інформації про те що?де? коли? Це моделювання досвіду, коли факти тісно переплітаються з особистими емоціями та внутрішніми мотивами. Це коли історія перестає бути текстом, а стає переживанням. Коли дослідник перестає бути спостерігачем, а стає співучасником. "Leopolis 1527: відродження з попелу" - це спроба подарувати людям відчуття співпричетності до непростої, але захоплюючої історії Львова», – каже Максим Коляда.

Довідка: Презентація гри запланована 3 червня 2014 р. о 17.00 в конференц-залі Центру міської історії, вул. Богомольця,6. Орієнтовний тираж гри - 3000 екземплярів. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!