У Львові створили новий парк

12031 0
Цей парк має площу 16 гектарів.
Фото: Руслан Гречаник

Фото: Руслан Гречаник

Парк довкола Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні оголосили пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення «Кульпарків». Рішення підтримав 51 депутат Львівської міськради.

Читайте також: В одному із парків Львівщини живе рідкісний вид птахів

Парк розташований на вул. Кульпарківській, 95. Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня є єдиним в Україні прикладом медичного закладу, побудованого відповідно до ідеї «міста-саду» англійського журналіста та соціолога Е.Говарда, які найповніше реалізувалася при закладенні шпиталів початку ХХ століття.

На території парку збережена композиція прогулянкових доріжок променистого характеру у планувальній структурі закладень Адольфа Рерінга та планувальна структура партерної частини закладень Бауера. Акцентом є під’їзна алея до головного корпусу із гіркого каштану звичайного, яка поступово переходить у партерну частину з декоративними композиціями перед адміністративним корпусом.

Читайте також: Скільки дерев у Львові планують висадити цього року і де саме

На території парку виявили 33 види деревно-кущових рослин, серед яких вікові екземпляри окремих видів дерев з періоду закладення парку. Окрім того, парк знаходиться на межі ареалів цілого ряду видів птахів. Вони тут гніздяться, зимують або мігрують в межах зеленої зони міста Львова.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!