У Львові створили Центр медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям

518 0
Новий центр створили шляхом об`єднання двох будинків дитини.
БУДИНОК ДИТИНИ «ЛЮБИСТОК»

БУДИНОК ДИТИНИ «ЛЮБИСТОК»

На позачерговій сесії 28 червня Львівська обласна рада погодила створення комунального некомерційного підприємства «Центр медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям». Прог це повідомили в Львівській облраді. 

Новий центр створили шляхом об`єднання будинків дитини «Любисток» та «Мальви». У цих будинках перебувають понад 100 дітей. 35 з них є дітьми з інвалідністю, у тому числі з важкими патологіями.

Попередньо успішний досвід перетворення і функціонування центру на базі колишніх будинків дитини депутати Львівської обласної ради вивчили у Сваляві. 

Читайте також: У Львові планують створити клініко-діагностичні центри

Необхідність створення нового центру пов'язана з тим, що на утримання цих закладів у 2025 році не передбачено державних субвенцій. За підрахунками департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації для функціонування будинків дитини необхідно 70 млн грн на рік. 

Натомість центр реабілітаційної й паліативної допомоги зможе законтрактуватися та фінансуватися Національною службою здоров'я України, а також отримати більше пакетів медичних послуг.

Нагадаємо, КНП «Студентська поліклініка» у Львові планують приєднати до Другого територіального медичного об'єднання. Це хочуть зробити тому, що наразі заклад є фінансово нестабільним, лікарі не отримують повноцінну заробітну плату. Приєднання надасть пацієнтам кращу доступність до медичної допомоги, а лікарі отримають розширення зони своєї роботи та більшу зарплатню.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!