У Львові створюють мурал у подяку медикам. Фото, відео

2853 0
Мурал відкриють 21 червня у День медичного працівника під гру оркестру.
Фото: Тарас Бабенчук/Твоє місто

Фото: Тарас Бабенчук/Твоє місто

Художники-монументалісти малюють на стіні лікарні швидкої допомоги мурал подяки лікарям висотою 21 метр.

Це буде лікар-медик, яку малює хлопчик і пише їй «дякую». На тлі її халату буде видно силует Львова. А на другій стіні  дівчинка випускає жовто-блакитного повітряного змія як символ надії. З'єднуватиме їх кардіограма життя.

Святослав Владика, керівник художників-монументалістів, випускників Львівської академії мистецтв розповів, що до творення муралу залучені до десяти художників. Завдяки чіткому ескізу та засобам масштабування малюнок передається дуже чітко.

Складність виконання муралу залежить від тонів, рисунку, а також від самої ідеї. А його існування – від самої стіни, полотна та фасадної фарби.

Мурал є давнім монументальним мистецтвом, адже люди відтворювали на стінах символи та поняття.

Святослав Владика каже, що у Львові та Україні достатньо високопрофесійних митців, які можуть малювати мурали. Головне – давати митцям розвиватися.

Як розповідала раніше Тvoemisto.tv керівниця міського управління культури Христина Береговська, у лікарні швидкої допомоги працюють 1 800 медпрацівників і тут найбільше хворих медиків. Мурал відкриють під гру оркестру у дворику, у День медика та музики. Під час відкриття лікарі виглядатимуть у вікна.

Над муралом працювали художники: Максим Шиманський, Анастасія Руднєва, Валентин Гричишов, Наталія Пальчинська, Микола Куцик, Ольга Дмитрук, ГлафІра Щербак, Святослав Владика та група «Sacred Universe».

Фото і відео Тараса Бабенчука

 

 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!