У Львові судитимуть рецидивіста, який побив до смерті відомого художника

3039 0
Орест Косар був учасником всеукраїнських мистецьких виставок, знаним художником. Окремі його полотна зберігаються у Шевченківському заповіднику в Каневі та Золочівській філії Львівської галереї мистецтв.
Фото: 24 канал

Фото: 24 канал

У Львові судитимуть 35-річного рецидивіста, який пограбував художника Ореста Косара у його під'їзді. Митець отримав важкі тілесні травми і помер у лікарні. Про це повідомили у прокуратурі області.

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно раніше судимого 35-річного львів’янина, якого обвинувачують у вчиненні грабежу, розбою та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті.

Правоохоронці встановили, що у липні цього року на сходах одного із львівських будинків фігурант напав на пенсіонера, наніс йому тяжкі тілесні ушкодження та заволодів його мобільним телефоном вартістю близько 800 грн і наплічною сумкою, в якій було художнє приладдя.

Від отриманих травм потерпілий, відомий художник Орест Косар, помер у лікарні.

Орест Косар

Раніше у червні цього року в одному із львівських скверів обвинувачений також напав на перехожого, побив його, зірвав зі шиї золотий ланцюжок та викрав сумку із речами.

Орест Косар народився 1955 року на Тернопільщині. За­­кінчив Львівський інститут прикладного та декоративного мистецтва, пра­­цював на Львівському художньо-виробничому комбінаті. Був учасником всеукраїнських мистецьких виставок від 1993 року. Писав настроєві пейзажі, натюрморти, його портрети вирізняються емоційною експресивністю, насиченіс­­тю палітри, динамічністю. Окремі полотна зберігаються у Шевченківському заповіднику в Каневі та Золочівській філії Львівської галереї мистецтв.
 
 
 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!