Львів святкує День вишиванки. Програма

7716 0
Сьогодні, 18-го травня, Львів святкує День вишиванки.
фото: lovelylife.in.ua

фото: lovelylife.in.ua

Вишиванкова хода

У Львові відбудеться низка патріотичних заходів, центральним серед яких буде спільна вишиванкова хода молоді під назвою “Вишиванка – твій генетичний код” до місця вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні та Героїв, котрі полягли за нашу волю й незалежність на сході України (Личаківське кладовище, поле почесних поховань №76).

Маршрут ходи: пл. Ринок – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. І. Франка – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечнікова (центральний вхід на Личаківське кладовище).

Організатори запрошують студентську молодь, викладачів та всіх мешканців міста долучитись до популяризації нашого національного одягу та віддати шану нашим Героям.

Збір відбуватиметься на площі Ринок перед Ратушею сьогодні, 18-го травня 2017-го року, о 12:00.

Благодійний ярмарок та виступ етно-гуртів

О 15:00 год біля парку імені Івана Франка відбудеться святковий захід, присвячений Дню вишиванки. Гостей свята очікують виступи колективів бандуристок, молодого українського музичного етно-гурту, народного камерного хору «Жайвір».

Читайте також: Львів святкуватиме День музеїв. Локації, вартість на 18-25 травня. Оновлена програма

Крім того, відбудеться показ моделей вишиванок ручної роботи з автентичною і сучасною вишиванкою, майстер-класи з хусткування та створення намистів з насіння, а також з образотворчого мистецтва, інші рукодільні майстер-класи для дітей та дорослих. Гості свята матимуть змогу придбати вироби ручної роботи, створених переселенцями, під час благочинного ярмарку.

Приготування 16-метрового пляцка

В день вишиванки у Львові перед пам’ятником Тарасові Шевченку можна буде скуштувати 16-метровий пляцок у вигляді вишитого рушника.

До святкувань приєднається відомий іконописець Лев Скоп. Разом з охочими він розфарбує гітари для військових у зоні АТО. «Ви коли-небудь бачили на вулицях Львова колоритного сивобородого чоловіка з глибокими синіми очима у вишиванці? Цілком можливо, що це був пан Лев. Іконописець з Дрогобича, який сам вже встиг стати іконою Майдану. У часи революції Левко Скоп піднімав духовність українців своїми унікальними іконами на дощечках», – зазначають організатори заходу.

Читайте також: Шаховий турнір, благодійна вечірка та 16-метровий пляцок: у Львові святкуватимуть День вишиванки

Також вони розповіли про ідею святкування: «Вдягнути вишиванку 18-го травня, означає показати, що ми нескорені і незламні, сильні духом і тілом, знаємо свою історію і шануємо традиції. Українська вишиванка – це світовий бренд!».

Жива вишиванка

Близько 500 студентів та працівників Університету утворять «живу вишиванку» Сьогодні, 18-го травня, на площі перед Львівським національним університетом імені Івана Франка студенти, Ректор і працівники Університету проведуть флешмоб з нагоди Всесвітнього дня вишиванки. У рамках акції учасники сформують велику вишиванку, виконають пісню «Мамина сорочка» і Державний Гімн України. Збір учасників акції розпочнеться о 13:10. Початок акції о 13:30.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!