У Львові та околицях зафіксували 44 незаконно приватизовані ділянки

2396 0
Усі вони розташовані в межах червоних ліній проєктованої дороги Вернадського.
Фото: Wikipedia

Фото: Wikipedia

Моніторинг управління земельних ресурсів ЛМР зафіксував 44 незаконно приватизовані ділянки, які розташовані в межах червоних ліній проєктованої дороги Вернадського. Про це повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач. 

«В травні 2021 року розповідав про те, як 2 гектари землі майбутньої вулиці Вернадського (проєктованої) віддали приватним особам під город. І не зупинило чиновників-схематозників, що ця земля була давно на той час внесена у Генплан Львова як власне проєктована дорога – у планах вона має з’єднати житловий мікрорайон «Сихів» від проспекту Червоної Калини до вул. Стрийської», – вказав чиновник. 

Також заступник міського голови додає, що цим вилученням наразі займаються правоохоронці та вже вручили підозри фігурантам, а ЛМР вже передала їм усі зібрані дані. Йдеться про підозри, які ДБР нещодавно вручила шістьом посадовцям Солонківської сільради. Проте у ній вказано лише про незаконну приватизацію трьох земельних ділянок, вартість яких становить 2,7 млн грн.

Нагадаємо, що ще у 2021 році власником земельної ділянки, через яку планують продовжити вулицю Вернадського у Львові, став зять голови Солонківської ОТГ Богдана Дубневича – Тарас Колодій. Йдеться про ділянку площею 1,9 га, а нова вулиця мала б з'єднати Сихів з «Ареною Львів».

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!