У Львові через Дію можна прописати дитину

1315 0
Також відтепер у Дії львів’яни матимуть відображення не лише свого електронного паспорта, але і актуального місця реєстрації.
Фото: ROBIN WORRALL

Фото: ROBIN WORRALL

Тепер на порталі Дія можна отримати послугу з реєстрації місця проживання дитини до 14 років. Про це інформує пресслужба Львівської міської ради. Послуга «Реєстрація місця проживання осіб віком до 14 років онлайн» запрацювала у Львові у пілотному режимі.

Для цього потрібно зареєструватись на порталі Дія та заповнити заяву. Протягом дня чи двох її опрацює реєстратор.

«Від сьогодні у пілотному форматі ця послуга також є доступна через Дію. Це спрощує процес і дає розуміння, що система, яка є сьогодні в телефоні, стає інституційною», – каже перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Читайте також: Українці зможуть використовувати цифрові паспорти нарівні з паперовими

Зареєструвати за місцем проживання дитину може один із батьків. Якщо батьки зареєстровані за різними адресами, потрібно отримати згоду другого з батьків – підтвердження з допомогою електронного підпису. Строки опрацювання заяви: до кінця поточного дня (робочого) або до кінця наступного робочого дня.

Також відтепер у Дії львів’яни матимуть відображення не лише свого електронного паспорта, але і актуального місця реєстрації. Це актуально для тих, хто має паспорт новго зразка – в майбутньому дозволить відмовитись від паперової довідки, яка підтверджує місце реєстрації.

Наступні проєкти, які незабаром будуть впроваджені у Львові – масштабування проєктів щодо реєстрації на всю територію Львівської громади, можливість змінити місце реєстрації онлайн (не лише для дітей до 14 років, але і для всіх мешканців громади), запуск електронних петицій в мобільному застосунку Дія. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!