У Львові тестують систему відслідковування сміття через GPS

1994 0
Спецтранспорт усіх перевізників обладнаний GPS-навігаторами, які передають інформацію до департаменту ЖКГ Львівської міськради.
фото: expres.ua

фото: expres.ua

Про це Tvoemisto.tv повідомив заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак. За його словами, система працює у тестовому режимі та показує переміщення машин зі сміттям в межах міста. Це дозволятиме відстежувати випадки несанкціонованого скидання сміття. 
 
Йшлося про випадки, коли за межами міста Львова викидають сміття. Зараз ми зробимо систему по наших перевізниках, побачимо чітко, чи працює GPS, і потім будемо через перевізників працювати з контрагентами, з якими вони працюють. Зазвичай машини уже обладнані GPS, вони просто дають ключ доступу до свого навігатора. Якщо на якихось машинах, які працюють із нашими перевізниками немає, ми готові придбати на відповідних умовах, щоби ми бачили, куди вони його вивозять”, – сказав Сергій Бабак. 
 

За його словами, зараз ведуться переговори з приватними фірмами-посередниками, яких наймають перевізники для вивезення відходів за межі Львова. “Коли ми запустимо всю систему, вона може з’явитися у публічному доступі”, –  додав Сергій Бабак. 

Читайте також: Як Львів звільнятимуть від сміття і хто за це заплатить?

Обладнати машини, що вивозять сміття, GPS-навігаторами та відслідковувати їх міськраду закликали депутати Львівської обласної ради. 5-го квітня вони ухвалили відповідні рекомендації під час своєї позачергової сесії. За словами Сергія Бабака, міськрада вже кілька місяців працює над запровадженням відповідної системи. 
 
Зоя Красовська

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!