У Львові запустили перший автономний тролейбус, які обіцяють ще з 2017 року. На яких напрямках курсуватиме

5844 0
Від січня 2023 року він проходив тестування на різних ділянках міста.
Фото умовне/Зручне місто

Фото умовне/Зручне місто

У Львові запустили курсування тролейбуса із автономним ходом. Від січня 2023 року він проходив тестування на різних ділянках міста. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник управління транспорту Львівської міської ради Орест Олеськів. 

«Це був звичайний тролейбус, куплений у 2020 році разом з іншими 50, які закуповувало місто за кошти з кредиту від ЄБРР. Спільно з «Електроном» вирішили тестово додатково обладнати один тролейбус і перетворити їх на автономні, що дозволить їм пересуватися за допомогою живлення від акумуляторних батарей. Львівелектротранс отримав такий транспортний засіб в січні 2023 року. І з того часу відбувається випробування тролейбусу на різних ділянках», – сказав Орест Олеськів. 

Читайте також: У Львові закуплять 250 електробусів. Коли на них можна буде їздити

За його словами, йдеться про 10 маршрутів, які можуть бути можливими для запуску таких тролейбусів з акумуляторними батареями. Відтак, тролейбуси із автономним ходом можуть курсувати для продовження маршрутів від автовокзалу до ТРЦ King Kross Leopolis. Також розглядають продовження маршруту №33 до Галицького перехрестя. Тролейбуси, які курсують до вул. Ряшівської пропонують продовжити до АС-Західної. Йдеться і про продовження курсування тролейбусу до вул. Медової Печери через вул. Пасічну. Крім того, розглядали можливість проїзду тролейбуса з автономним ходом через центральну частину міста. А також про маршрути через вулиці Виговського та Володимира Великого.

«Віднедавна він почав курсувати із пасажирами. Здебільшого йдеться про маршрут №33. Оскільки він є одним, це не дозволяє нам використовувати його на інших маршрутах ще», – зазначив він.

Орест Олеськів додав, що до початку повномасштабного вторгнення у міськраді розглядали варіант фінансування для збільшення кількості тролейбусів із автономним ходом. Проте наразі це призупинили, хоча проєкти вже напрацьовані. 

Нагадаємо, що таке транспортне підсилення міський голова обіцяє ще з 2017 року. Раніше Тvoemisto.tv з’ясовувало, навіщо місту тролейбуси з автономним ходом, яка їхня ціна і переваги. Детальніше читайте в матеріалі за посиланням

Для довідки

Виробник-компанія «Електрон» доукомплектувала системою автономного живлення наявні тролейбуси. Через додаткову батарею вони стануть важчим на 750 кг та втратять 3 сидіння для пасажирів, але зможуть проїхати автономним ходом 20 км. Тролейбус потребує 3-годинної підзарядки. Вперше такий тестували ще у червні минулого року.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!