У Львові тривають обшуки в нардепа-утікача Тараса Козака. Фото, відео

13055 0
Йдеться про орієнтовно 30 об’єктів на Львівщині, і зокрема маєток в Сокільниках, що біля Львова.

Від ранку сьогодні, 27 квітня, слідчі Державного бюро розслідувань проводять обшуки об’єктів нерухомості, що належать соратнику Віктора Медведчука, утікачу нардепу від ОПЗЖ Тарасу Козаку. Йдеться про орієнтовно 30 об’єктів на Львівщині, і зокрема маєток в Сокільниках, що біля Львова. 

Прессекретарка територіального управління ДБР, розташованого у Львові, Тетяна Муравель у коментарі Tvoemisto.tv підтвердила інфрмацію про те, що обшуки відбуваються, детальнішу інформацію зможуть розповісти по їх завершенні. 

Читайте також: Львів'янин Тарас Козак переховується в Росії

Обшуки також проводять у ТзОВ «Керамбуд» у Городоцькому районі, ТзОВ «Бетонбуд» у Львові, низці квартир у місті, будинку на вул. Черемшини тощо.

Додамо, що після арешту кума путіна і українського олігарха Віктора Медведчука різко посилився інтерес до його найближчих соратників. Торік Україна ввела персональні санкції до близького партнера Медведчуків Тараса Козака. Через вигідну дружбу в середині 90-х йому вдалося вирости з робітника радгоспу «Львівський» до впливового бізнесмена і медіамагната. Із того часу, як він потрапив під санкції, основного удару зазнали здебільшого його медіа. Інший бізнес залишився, зокрема компанії, якими керує родина Козаків. Мати, батько і брат підсанкційного нардепа без проблем працюють у Львові та інших містах України. 

Детальніше про те, що належить Козаку та його родичі і чи можуть це конфіскувати на користь держави, читайте в матеріалі Tvoemisto.tv «Несправжній Козак. Що буде з майном соратника Медведчука у Львові».

Для довідки

Тарас Козак народився у квітні 1972 року в селі Сокільники, що біля Львова. Після закінчення школи працював у радгоспі, згодом вступив у Сільськогосподарський інститут. У 1993-му потрапив у львівську податкову. Спершу працював ревізором-інспектором, згодом заочно закінчив юридичний факультет Львівського університету, і з податкової за десять років стрімкої кар’єри вийшов заступником керівника. У 2003-му став керівником Західної регіональної митниці.

Фото Дар'ї Кучер/Твоє місто та ДБР

Відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!