У Львові тривають різдвяні свята. Куди піти сьогодні

2897 0
У Львові тривають міське свято пампуха, Різдвяний ярмарок та фестиваль "Різдво у Гаю". Підбірку цікавих подій, куди можна піти у Львові 9 січня із друзями чи сім'єю, пропонує Tvoemisto.tv.

Сьогодні львів'яни та гості міста можуть відвідати традиційне Міське Свято Пампуха, яке триватиме до 11 січня. Тут відвідувачі не лише зможуть відвідати традиційні для українського Різдва пампухи, але і подивитись вистави кращих вертепів Львова, та послухати колядки. Тут також традиційно діятиме «Львівська Різдвяна пошта», за допомогою якої усі охочі отримають унікальну можливість надіслати оригінальні мистецькі листівки із побажаннями «Веселого Різдва!» у будь-яку точку планети.

Також до 11 січня у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» у Львові організують свято «Різдво в Гаю». У старих садибах в гаю відвідувачам свята покажуть, як колись святкували Різдво в українському селі. Гості свята можуть долучитись до різноманітних майстер-класів: створення ляльки-мотанки, плетіння дідуха і різдвяних павуків з соломи, а також та виготовлення свічок ручної роботи.

9, 10 січня у внутрішньому дворику Ратуші театр Воскресіння представлятиме вогняну інсталяцію «Коли ангели спускаються на землю». З вежі Львівської Ратуші в дворик Ратуші спустяться ангели, де оживе Різдвяна коляда з різними сценічними атрибутами.

9 січня у бібліотеці-філії № 18, що на вул. В. Симоненка  відбудеться Фестиваль дитячих вертепів. Початок дійства заплановано на 13:00. Родзинками фестивалю стане вертеп Лицарського ордену «Паладинів» та виступ вертепу з Донеччини. О 16.00 на Фестивалі із різдвяною програмою виступить гурт «Йорий Клоц», а на закриття заходу організатори запланували вогняне шоу.

Нагадаємо також, що на площі Ринок встановлено Дідуха. Окрім того, у місті продовжує діяти вже традиційний для нашого міста Різдвяний ярмарок.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!