У Львові цього року немає коштів на облаштування простору Кузьми

2835 0
Зараз завершується детальна розробка проєктно-кошторисної документації.
Візуалізація: ZAXID.NET

Візуалізація: ZAXID.NET

У Львові завершують детальну розробку проєктно-кошторисної документації громадського простору «Місця щасливих людей», який хочуть облаштувати у пам'ять про Андрія «Скрябіна» Кузьменка. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«Зараз має завершуватися детальна розробка ПКД. Ми пройшли вже дві стадії і зараз на третій – розробка проєкту і ПКД», – каже він.

Попередній загальний кошторис становить 31,8 млн грн. Водночас на потреби кожної районної адміністрації, зокрема і Галицької, цього року з бюджету розвитку виділили всього 30 млн грн.

Дивіться також: 5 тез Кузьми Скрябіна про Україну та майбутнє. Відео

Нагадаємо, що лідер гурту «Скрябін» Андрій Кузьменко, відомий під псевдонімом Кузьма Скрябін, загинув у ДТП на Дніпропетровщині 2 лютого 2015 року. У Львові минулого року проходили зйомки фільму за його книгою «Я, «Побєда» і Берлін», який вийде на екрани у 2021 році. 

Конкурс на найкращий проєкт із облаштування громадського простору «Місце щасливих людей» на площі Олекси Гасина (на перетині вулиць Стефаника та Коперника) оголосили у серпні 2015 року. Згідно з проєктом, простір охоплюватиме кілька груп та зон, які матимуть різні функції: сцену для вуличних музикантів, лавочки, водні арт-об’єкти, пішохідну зону, зону схилу із місцями для сидінь, зону огороження побутових відходів, зону паркування велосипедів, зону арт-об’єкту «Нерв», урни, арт-об’єкти з дерева та металу, які символізуватимуть діяльність Андрія Кузьменка, підсвічені дерева.

Його мали облаштувати до кінця 2017 року. Як ви він мав виглядати, можна переглянути за посиланням.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!