У Львові на території дитсадка хлопчик знайшов шприц, що міг переносити ВІЛ-інфекцію

3529 1
У Львові дитина, яка знайшла шприц на подвір’ї дитячого садка, наразі приймає профілактичні ліки від ВІЛу.
фото: znaj.ua

фото: znaj.ua

Минулого тижня у садочку «Арніка» у дитини в руках виявили шприц. Як пояснила директор садочка, наразі дитині проводять профілактичне лікування. Інформацію про наявність інфекції у шприці наразі не підтвердили.

«Неприємність трапилась 28 вересня під час ранкової прогулянки. Дитина закинула свою іграшку до паркана, по якому в’ється плющ. Коли дитина побігла за іграшкою, знайшла шприц.

Вихователька зразу оглянула руки дитини і викликала медичну сестру. Крові на руках дитини не було, але дитина сама сказала, що вона даний шприц відкривала. Шприц відразу віддали на аналізи. Інформацію про знаходження інфекції в шприці наразі не підтвердили.

Дитині зараз проводять профілактичне лікування. Як повідомили батьки дитини, в п’ятницю зробили повторний аналіз – інфекції не виявлено. Ймовірно, що цей шприц могли перекинути із гаражів.

Ніхто не ховався, усі діяли в інтересах дитини. Ми зібрали увесь технічний персонал, вчителів, батьків і провели профілактичні бесіди. Це є загальносуспільна проблема. Ми також зібрали батьківські збори, дали догани двірнику і помічнику вихователя. В нас такий випадок вперше», – зазначила Оксана Козій, завідувач садочку «Арніка».

Читайте також: У Львові планують звільнити водія, який вигнав змоклу дитину з маршрутки

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
24 Жовтня, 2016 15:20
cristalia На жаль, у наш час ніхто не застрахован від такої страшної хвороби як ВІЛ, маємо надію що знайдуть ліки від неї, але зараз все що ми можемо це знати про неї та попереджувати поширення. Читала багато важливої інформації ось тут: [***]s://unaids.org.ua/ua/hiv-epidemic-in-ukraine/derzhavna-programa-zi-snid
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!