У Львові у стіні закинутого будинку знайшли єврейські надгробки. Фото

5368 1
Про знахідку в організацію, що займається єврейською спадщиною, повідомила місцева мешканка.
Фото: Марла Осборн/Фейсбук

Фото: Марла Осборн/Фейсбук

У Львові у стіні одного із закинутих будинків знайшли єврейські надгробки. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомляє керівниця проєкту «Єврейська спадщина Рогатина» Марла Осборн.

Читайте також: В офісі музею Територія терору під час ремонту знайшли давні єврейські розписи. Фото

За її словами, про знахідку повідомила місцева мешканка. Тоді Марла Осборн разом із керівником волонтерського центру фонду «Хесед-Арє» обстежили будівлю і знайшли ще кілька надгробків. Усі вони були частиною стіни радянської будівлі.

Марла Осборн додає, що ця будівля розташована за квартал від дороги, де улітку 2018 року знайшли понад 100 єврейських надгробків, якими вона була вимощена.

Знайдені надгробки відновлять та передадуть на Янівський цвинтар.

Фото: Марла Осборн/Фейсбук


Читайте також:
3 Лютого, 2020 12:28
666 ... та лишиться ви того "ровера" -- єврейських плит , єврейських будівель тощо ... таке враження ,що ви за конкретним замовленням співаєте оту пісню радянських часів --" ..єврєі .. єврєі ..кругом одні єврєі .." ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!