У Львові учні 5-11 класів йдуть вчитися онлайн

6818 0
У Львові уже зафіксували станом на 20 січня 301 випадок коронавірусу в учнів, і 208 у педагогів.
Фото: Freepek

Фото: Freepek

Штаб із протидії Covid-19 у Львові рекомендує із понеділка, 24 січня, перевести 5-11 класи на дистанційне навчання. Про це сьогодні, 20 січня, на брифінгу повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Читайте також: Старшокласників на Львівщині переводять на дистанційне навчання 

«Ми будемо пропонувати завтра на комісію ТЕБ і НС перехід з понеділка на два тижні на дистанційне навчання учнів старшої школи. Також пропонуємо перевести на дистанційку секції, гуртки, мистецькі школи. Крім того, ми звернемося до організаторів масштабних подій у Львові, щоб вони за можливості перенесли свої заходи»– повідомив Андрій Москаленко.

За словами керівниці управління освіти ЛМР Лесі Васюти, у Львові уже зафіксували станом на 20 січня 301 випадок коронавірусу в учнів, і 208 у педагогів. Деякі класи уже перейшли на самоізоляцію (із 40 шкіл). Загалом же близько 15% учнів львівських шкіл мають Covid-19, підозру, перебувають на самоізоляції або мають респіраторне захворювання. Заповненість дитячої лікарні ОХМАТДИТ збільшилась із 36% до 69% і вперше за всі попередні хвилі дітей з коронавірусом почали приймати у дитячій лікарні на вулиці Пилипа Орлика.

Також, за словами Андрія Москаленка, є збільшення захворюваності по інших категоріях. Зокрема, близько 10% водіїв громадського транспорту мають підтверджений діагноз Covid-19, 8% працівників комунальної сфери, є на деяких підприємствах цей відсоток становить від 30% до 40%.

Додамо, що обласна комісія ТЕБ і НС на засіданні 19 січня також прийняла рішення про необхідність переходу на дистанційне навчання учнів 5-11 класів. 

Читайте також: Не знаю, як достукатись до людей, або Нам знову потрібен карантин

Нагадаємо, через спалах коронавірусу на Прикарпатті вводять локдаун. Львівщина наразі на другому місці за захворюваністю серед областей. Через збільшення кількості хворих із коронавірусом Львівщина переходить у помаранчеву зону карантину.

Христина Гоголь

Відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!