У Львові урочисто пройшов День першої Пластової присяги

1745 0
Цього року скаутська організація святкує свою 111-ту річницю.
Фото: Іван Станіславський, Твоє Місто

Фото: Іван Станіславський, Твоє Місто

У Львові відбувся День першої Пластової присяги. Це щорічна пластова акція, присвячена заснуванню найбільшої молодіжної організації України Пласт. Цього року Пласт святкує свою 111-ту річницю.

Джерела: пресслужба ЛМР та Пласт.

Під час урочистостей відбулось кілька важливих пластових церемоніалів: пов’язання хусток пташат і новаків (прийняття до пластового гуртка), складання пластової присяги, надання відзначень за вагому пластову та суспільну корисну діяльність тощо.

Як наголосили в скаутській організації, Пластова присяга сьогодні – це про пам’ять тих, хто тримає для українців небо. І обіцянка майбутнім покоління вибороти незалежність України.  Адже десятки пластунів віддали своє життя за Україну, сотні служать у Силах оборони, а тисячі щоденно волонтерять і збирають кошти на потреби фронту.

Слова Пластової присяги та Пластового обіту тепер уособлюють конкретних пластунів, чиїми іменами будуть названі майбутні курені.

«Моя мрія – щоби максимальна кількість дівчат, хлопців, юнаків, юнок була у Пласті, тому що Пласт засновувався як дуже крута українська організація, а сьогодні дуже важливо, щоб оцей дух українства, сили був у кожному серці», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Садовий вручив пластунам подяки від громади міста і водночас отримав від Львівського осередку Пласту символічні подарунки.

Нагадаємо, у Львові діє програмка підтримки Пласту, в межах якої місто проводить фінансування заходів та надання матеріально-технічної підтримки організації, а також підтримує розвиток освітньо-виховних напрямків роботи Пласту.

Зокрема, на 2023 в міському бюджеті закладено три мільйони гривень для проведення заходів та матеріально-технічного забезпечення Пластового руху у Львівській міській тергромаді.

Фото: Іван Станіславський, Твоє місто
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!