У Львові утворилися довгі черги на ПЛР-тест. Фото

12480 0
Охочі здати ПЛР-тести за скерування сімейних лікарів змушені очікувати по годині, а то й більше.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

У Львові близько пів сотні мешканців, які отримали скерування від сімейного лікаря на ПЛР-тест, змушені очікувати по годині-півтори в черзі на вулиці до поліклініки. Велика черга утворилася, зокрема, сьогодні, 25 січня, на вул. Свєнціцького. Про це повідомляє кореспондентка Tvoemisto.tv.

За словами людей, чергу прийшли займати ще вранці, проте доводиться чекати щонайменше протягом години на те, аби зробили забір біоматеріалу для лабораторного обстеження. Результати ПЛР-тести, зазвичай, очікують упродовж доби.

Читайте також: Чи справді у львівських лікарнях хворих із Covid-19 кладуть у коридорах 

Як підготуватися до ПЛР-тесту?

У Центрі громадського здоров’я рекомендують кілька правил для того, аби підготуватися до ПЛР-тесту. Зокрема, здавати тест найкраще вранці, після нічного сну. Не радять за 6 годин до цього вживати лікарські засоби для зрошення ротоглотки чи використовувати препарати для розсмоктування. За 3-4 години не рекомендують жувати гумку, цукерки, їсти та пити, чистити зуби, полоскати рот/горло, а також курити.

Нагадаємо, що у Львівській області за минулу добу зафіксували 2 299 випадків коронавірусної хвороби. І це найбільша кількість хворих серед інших областей. У медзакладах Львова перебуває 329 осіб із підтвердженим Covid-19. Загалом на Львівщині коронавірусом із початку пандемії інфікувалися 242 791 людей.

Від завтра, 26 січня, в області посилять карантинні обмеження: усі заклади освіти, окрім дошкільних, переходять на дистанційну форму навчання. Також обласна комісія ТЕБ і НС буде забороняти проведення будь-яких розважальних заходів, діятимуть обмеження щодо перевезень у транспорті, зокрема, дозволені будуть лише перевезення із заповненістю салонів не більше 50% пасажирів.

Анна Чистякова

Фото авторки 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!