Померла жінка, на яку напали та пограбували у Львові

4799 0
На жінку напали на вулиці Під Голоском біля навчального закладу.
фото: Марія Назаркевич

фото: Марія Назаркевич

У Львові на вулиці Під Голоском 9 жовтня близько 20.00 на території одного з львівських навчальних закладів жінка отримала травми під час нападу мешканців Закарпатської області. Вона потрапила у реанімацію з відкритою черепно-мозковою травмою. 16 жовтня дочка повідомила, що жінка померла у лікарні. 

«16 жовтня об 11.50 перестало битися серце моєї мами Ганни. Вона прожила 78 років. Померла насильницькою смертю. Навпроти наших будинків є ліс і досить недавно там заселилися цигани. Вони і почали розбиратися тут, хто головніший. Це не їхня територія. Наші захисники воюють за українську територію для того, щоб тут вбивали українців на вулицях Львова? Думаю це питання має вирішити закон та наша громада», – написала донька жінки у дописі. 

Нагадаємо, 9 жовтня до лікарні поступила жінка, у якої було діагностовано, зокрема «відкриту черепно-мозкову травму». Вона перебувала у реанімації. Як у подальшому встановили правоохоронці, жінка отримала травми внаслідок нападу, що стався 9 жовтня близько 20.00 на території одного з львівських навчальних закладів на вулиці Під Голоском у Львові.

Жінка поверталась з дачі додому, коли на неї несподівано напали двоє зловмисників. Один з них завдав їй чисельних ударів металевою арматурою по голові, від яких потерпіла втратила свідомість. Тоді нападники відібрали у пенсіонерки господарську сумку з продуктами, 700 гривень та втекли. В подальшому травмовану жінку виявили перехожі та викликали на місце події бригаду швидкої медичної допомоги.

Згодом правоохоронці встановили, що до вчинення злочину причетні двоє мешканців Закарпатської області віком 30 та 43 роки. Місце перебування чоловіків встановили, їх затримали. Затримання проводилось за силової підтримки бійців батальйону особливого призначення поліції Львівщини.

Невдовзі слідчі повідомлять молодшому із нападників про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.15 ч.2 п.6 ст.115 (Замах на вбивство) Кримінального кодексу України та ч.4 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей - довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Старшому зловмиснику буде повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Йому загрожує покарання – від восьми до п’ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере затриманим запобіжні заходи.

Юлія Кметик

Фото: Поліція Львівської області

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!