У Львові в ліцеї Героїв Крут понад 200 ліцеїстів склали присягу

9593 0
Присяга ліцеїста – це офіційне урочисте зобов’язання, що беруть на себе вихованці з нагоди отримання особливо відповідальних обов’язків.
фото: ліцей імені героїв крут

фото: ліцей імені героїв крут

У Львові понад дві сотні ліцеїстів сьогодні, 1 жовтня, склали свою першу присягу. Про це повідомили у ліцеї імені Героїв Крут. 

Як зазначили у закладі, присяга ліцеїста – це офіційне урочисте зобов’язання, що беруть на себе вихованці з нагоди отримання особливо відповідальних обов’язків. Цими обов’язками став їхній вибір вступити до ліцею і отримати законне право одягнути військовий однострій та мати можливість перебувати в одній лаві із захисниками держави. Цієї честі небагато удостоєно, а ще менше – серед однолітків цих юнаків.

Читайте також: Військовий ліцей, який відкрили на Львівщині, отримав ліцензію

«У нашій присязі звучать моральні норми поведінки крутян. Тому цю присягу складають публічно, усвідомлюючи свою відповідальність перед пам’яттю полеглих героїв та перед героями сучасними. Складення присяги передбачає право всіх і кожного взяти звіт з того, хто присягнув, на її дотримання. Ці принципи, які закладені в присязі, будуть супроводжувати ліцеїстів протягом їхнього життя. І з цього дня їхнім обов'язком стане з честю втілювати високі ідеали, до яких прямували та якими жили відважні воїни різних часів та народів. Вітаємо крутян і батьків ліцеїстів із відповідальним кроком у житті!» – вказано у дописі ліцею. 

Нагадаємо, 27 липня ще декілька сотень воїнів стрілецького батальйону і стрілецької бригади склали присягу на вірність українському народові. До лав ЗСУ приєднались люди з різних куточків Львівщини. 

Юлія Кметик 

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!