У Львові від серцевого нападу помер відомий релігійний діяч Ігор Ожиївський

3633 0
Громадському та релігійному діячеві було 63 роки.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Сьогодні вночі у Львові помер відомий громадський та релігійний діяч Ігор Ожиївський. Про це Тvoemisto.tv зазначив капелан Львівської міської ради, сотрудник Собору Святого Юра, а тепер ще й адміністратор Святодухівської церкви отець Павло Дроздяк.

Ігорю Ожиївському було 63 роки.

Читайте також: Помер актор львівського театру «Воскресіння» Володимир Геляс

«Львів втратив Ігоря Ожиївського. За словами його дружини, у чоловіка стався серцевий напад. Наразі деталі прощання та похорону відомого діяча не відомі», – каже о. Павло Дроздяк.

За словами отця, Ігор Ожиївський відіграв важливу роль у розвитку церкви, зокрема, в часі, коли церква вийшла з підпілля.

«Він був активним громадським діячем церкви, брав участь у юридичних процесах, зокрема повернення храмів», – додає отець.

Ігор Ожиївський у різні роки працював керівником відділу зовнішніх справ курії Львівської Архієпархії УГКЦ, був близьким помічником глави УГКЦ митрополита Любомира Гузара, брав активну участь у підготовці візиту Папи Римського Івана Павла ІІ до Львова у 2001 році. Пізніше очолював управління з питань внутрішньої політики ЛОДА, працював заступником директора музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького».

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!