У Львові відбудеться концерт гурту «Мертвий півень» після 12 років перерви

1548 0
Це буде перший після тривалої паузи у творчості великий виступ команди із новим вокалістом – Юрієм Рокецьким.

У суботу, 5 серпня, у Львові, на !FESTrepublic, відбудеться унікальна подія – після дванадцятирічної перерви гурт «Мертвого півня» дасть сольний концерт. Це буде перший після тривалої паузи у творчості великий виступ команди із новим вокалістом – Юрієм Рокецьким. Спеціально на цей концерт із Філадельфії до Львова прилетіла і вокалістка Ярина Якуб’як.

Крім того, повернення «півнів» на сцену 5 серпня підтримають друзі-музиканти, гості вечора – співачка Христина Соловій, вокальна формація «Піккардійська Терція», Мар'ян Пиріг («Пиріг і Батіг») і Любко Радомський (ірландська сопілка, саксофон, флейта). 

«Ми точно знаємо, що хочемо показати. Ми знаємо, що це буде по-дорослому», – каже гітарист «Мертвого півня» Роман Чайка.

Концерт відбудеться зі світлою памʼяттю про Михайла Барбару та Любомира Футорського, які вже відійшли у кращі світи.

Квитки можна придбати онлайн за посиланням

Для довідки

«Мертвий півень» – легендарний гурт, відомий, у першу чергу, піснями на вірші українських поетів: Юрія Андруховича, Віктора Неборака, Олега Лишеги, Юрка Позаяка та багатьох інших. «Ми помрем не в Парижі», «Б’ютіфул Карпати», «Ми так жили немов співали джаз…» – назви цих пісень проспіває майже кожен, хто любить українську музику. Гурт розпався дванадцять років тому, «на небесний сейшн» вирушили Місько Барбара та Любко Футорський. І, здавалось би, від «півнів» залишаться лише архівні записи. Проте музиканти вирішили зібратись, щоб віддати данину старому та творити нове.

Хто ж там буде грати у нових «півнях»? Усі з «золотого» складу: Олег «Джон» Сук (бас), Роман Чайка (гітара), Юрій Чопик (акустична гітара), Олесь Слободян (барабани) та Ярина Якуб'як (вокал). Друге пришестя знакового для української музичної культури гурту було б неможливим без нових музикантів - Андрій Альфавіцький (перкусія) та Юрій Рокецький (вокал).

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!