«Смак свободи». На яких локаціях знімали фільм у Львові

2710 0
Стрічка «Смак свободи» присвячена Ользі Франко.
скриншот з тизеру фільму

скриншот з тизеру фільму

Цього тижня стартував показ української романтичної комедії «Смак свободи». Більшість сцен фільму зняли у Львові.

Загалом фільм знімали у Львові і Києві, але найбільше кадрів таки зі Львова. Частини стрічки відзняли у автентичних інтер’єрах, квартирах, гастрономічних закладах та атмосферних львівських двориках. 

Також у Львові знімали прогулянки містом та фінальні сцени стрічки. Зокрема, відомо, що до фільму потраплять кадри із площі Ринок, вулиці Огієнка та провулку Кривої липи.

Стрічка «Смак свободи» присвячена Ользі Франко – відомій дослідниці старовинної української кухні, авторці легендарної книжки «Перша українська загально-практична кухня» (1929 рік) та дружині Петра Франка, сина Івана Франка. Ідея фільму –показати кулінарні традиції України. Історична кулінарна консультантка зі Львова Маріанна Душар (Пані Стефа) допомогла розробити автентичні рецепти з книги для різних сюжетних ліній. 

«У фільмі багато сонця, світла, ліхтарів, світлотіней і красивих видів Львова. Загалом уся історія і картина, які ви побачите на екрані, легка і світла. Вона подарує вам приємні миті релаксу і приємних емоцій. Не шукайте в ній глибокого інтелектуалізму, бо фільм створений для масового глядача, для родинного перегляду, без обмежень віку. Саме такими, якими є і багато інших кулінарних фільмів», – написала до відгуку про стрічку франкознавиця Наталія Тихолоз Facebook.

Роль Ольги Франко втілила відома актриса Ірма Вітовська. Ще однією яскравою героїнею фільму стала співачка Джамала, яка виконала одну з головних ролей у стрічці «Смак свободи».

Виробником фільму є ТОВ «Ганзафільм», який також знімав фільми «Інший Франко», «Шляхетні волоцюги».

Цікаво, що внучка та праправнучка Ольги Франко створили сайт «Практична кухня. Забуте і нове», де розповідають про самобутні кулінарні традиції новому поколінню.

Фото: Твоє місто

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!