У Львові відбудеться вечір пам'яті Максима «Далі» Кривцова

870 0
Протягом вечора всі охочі зможуть послухати вірші зі збірки «Вірші з бійниці».
Максим Кривцов

Максим Кривцов

У середу, 27 березня, о 18:30 у музеї «Територія терору» презентують виставку «Далі: Я поверну собі своє життя», яка складатиметься з 24 фоторобіт військового та поета Максима Кривцова.

Протягом вечора всі охочі зможуть послухати вірші зі збірки «Вірші з бійниці». Їх читатимуть друзі та близькі Максима, а також українські поети й поетки: Остап Сливинський, Артур Дронь, Ростислав Кузик, Григорій Семенчук, Катерина Міхаліцина, Софія Челяк, Юлія Мусаковська.

У грудні 2023 року Максим Кривцов планував виставку своїх фоторобіт із війни в різних закладах Києва. Це мало стати нагадуванням собі й іншим – росія веде війну проти нас, а ми, воїнство, продовжуємо боронити мирне життя.

«Хочеться, щоб цей військовий простий побут трішки та накладався на побут міста, створюючи єдину картинку», писав Максим на своїй сторінці в Facebook.

Під час події усі охочі за вільний донат зможуть отримати листівки з ілюстраціями українських художників і художниць. Виручені кошти передадуть на збереження пам'яті про Максима Кривцова до фонду, який заснували його батьки.

Для довідки

Максим «Далі» Кривцов відомий як український поет, активіст і військовий. Він взяв активну участь у Революції Гідності та з 2014 року вступив до армії як доброволець, служив у 5-му батальйоні ДУК «Правий сектор» до 2015 року, а потім до 2019 року обіймав посаду старшого кулеметника у бригаді швидкого реагування Нацгвардії. Після звільнення від служби він долучився до Центру реадаптації та реабілітації ветеранів АТО/ООС «ЯРМІЗ» та Veteran Hub. У 2022 році Максим повернувся до ЗСУ і воював на різних напрямках - від Київщини до Донеччини. У грудні 2023 року було видано його першу поетичну збірку «Вірші з бійниці», яка здобула визнання українського ПЕН як одна з кращих книг року. Максим помер на Харківщині 7 січня 2024 року у віці 33 років.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!