Діти-переселенці у Львові танцювали, щоб зібрати кошти для інтернату. Фото

1548 0
Під час акції збирали кошти для підтримки дітей, які перебувають в інтернаті.
Фото: Іван Станіславський

Фото: Іван Станіславський

У центрі Львова відбулася благодійна акція «Допомагаємо – Перемагаємо», присвячена до Дня захисту дітей. У коментарі Tvoemisto.tv керівник Будинку офіцерів, полковник Віталій Провозін розповів, що у заході взяли участь близько 140 дітей, які були змушені тікати від війни. 

Читайте також: У Львові виставили порожні автобуси в пам'ять про вбитих росією дітей

«Викладачі Будинку офіцерів вирішили допомогти переселеним дітям, які змушені були покинути свою домівку. Це діти з Маріуполя, Харкова, Одеси, Херсону, Донеччини, в яких війна забрала можливість займатися танцями. Така акція – це підтримка їхнього професійного рівня і морального стану», – зазначив він. 

За його словами, під час акції намагалися привернути увагу львівських колективів до творчих дітей, які хочуть малювати, танцювати, співати, тощо. 

У концерті, зокрема, взяли участь 70 дітей з миколаївського інтернату, які зараз проживають у Брюховичах.

«Ми збирали кошти для підтримки дітей, які перебувають в інтернаті. Також ми передали дітям з особливими потребами більше 100 подарунків від дітей з Великобританії», – сказав офіцер. 

Під час благодійної акції вдалося зібрати близько 10 тис. гривень для дітей з інтернату.

Зазначимо, що в межах заходу відбулась і виставка дитячих малюнків, які збирали у Будинку офіцерів з 2014 року. 

«Виставкою ми хотіли показати, що на захисті держави бере участь кожна дитина, яка висловлює свою громадянську позицію, малює малюнок, пише листи. Ми воюємо за майбутнє, а діти – наше майбутнє, які надихають на героїзм», – додав він. 


Нагадаємо, щороку 1 червня світ відзначає День захисту дітей. Цей день запровадили, аби привернути увагу до проблем дотримання прав і охорони здоров’я дитини. У Львові до Дня захисту дітей відбудеться чимало заходів та активностей для дітей упродовж кількох днів – з 1 до 5 червня. Детальніше читайте у матеріалі. 

Антоніна Костик

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!