У Львові відбулося вручення нагороди «Світло Справедливості»

1340 0
Лауреатами нагороди стали волонтери Тарас Чмут та Марія Берлінська.
Фото: УКУ

Фото: УКУ

В Українському католицькому університеті відбулася церемонія вручення нагороди «Світло Справедливості». Відзнака покликана привернути увагу до ціннісного лідерства в Україні, до важливості моральних принципів  та популяризації прикладів такого лідерства в українському суспільстві.

Джерело: УКУ

Організатором церемонії вручення нагороди «Світло Справедливості» є Інститут лідерства та управління УКУ. Цього року лауреатів обирали серед волонтерів, що своєю працею наближають перемогу України.

«Цьогоріч капітула нагороди «Світло Справедливості»  обрала двох лауреатів – славних організаторів волонтерського руху. Обоє вони є репрезентантами головного волонтера країни – Українського народу, якому від нас – велика подяка й низький уклін», – зазначив член капітули «Світло Справедливості» Мирослав Маринович.

Читайте також: У день волонтера – допомогти українській армії. Як долучитися

Лауреатами нагороди «Світло Справедливості» у 2023 році стали волонтери Тарас Чмут та Марія Берлінська.

«Україна бореться за справедливість усього світу і всього устрою. Разом, все українське суспільство, весь цивілізований світ буде боротися за справедливість. Ми візьмемо своє і справедливість візьме своє!», –  підкреслив Тарас Чмут.

Під час заходу також традиційно вручили стипендію «Світло Справедливості» студентові УКУ за активну громадську позицію. Лауреатом стипендії став Євген Брашко, студент 1-го курсу магістерської програми з управління неприбутковими організаціями.

Читайте також: Львівську галерею мистецтв визнали найкращою в сфері реставрації пам'яток

Зазначимо, що з часу заснування нагороди у 2010 році, Капітула відзначила 11 осіб, серед яких: політв'язень радянського режиму, публіцист Євген Сверстюк; лідер кримськотатарського національного руху Мустафа Джемілєв; громадська активістка Лариса Заливна; журналістка й розслідувачка корупційних схем Наталя Седлецька; головний редактор видавництва «Дух і Літера» Леонід Фінберг; очільник ГО «Лісові ініціативи і суспільство» Дмитро Карабчук; екоактивістка Юлія Мельник-Пашковська. У час світової пандемії COVID-19 нагороду вручили двом лікарям: завідувачці інфекційного відділення центральної міської лікарні у м. Рубіжне Ользі Мартиненко та сімейному лікарю-терапевту Івану Венжиновичу з міста Почаїв (посмертно). Лауреатом у 2021 році став Геннадій Мохненко, громадський діяч, пастор «Церкви добрих змін», батько 38-ми дітей.

Нагадаємо, що Український католицький університет відкрив у Польщі осередок – Фундацію УКУ. Інавгураційні заходи з нагоди відкриття відбулись 4 та 5 лютого.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!