У Львові відкрилась міжнародна виставка на тему війни. Фоторепортаж

1537 0
На виставці представили фото українських, французьких, польських, американських та японських авторів
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Сьогодні, 21 лютого, у Львівському національному академічному театру опери та балету ім. С. Крушельницької відкрилась виставка фотографій на тему війни  «9Х10». Свої фото представили українські, французькі, польські, американські та японські автори.

Джерело: пресслужба ЛМР

Темою фотовиставки є війна росії проти України з різних ракурсів, адже на виставці є роботи авторів з різних сфер праці, з-поміж яких: журналісти, фотокореспонденти, архітектори, вуличні фотографи та наші захисники. У кожного з них свої акценти, деталі та стиль передачі глибоких емоцій через фотографію.

«Чому «9Х10»? Цього разу це присвячується війні, бо на сьогодні в нас є тільки одна тема – війна. Наші знимки без назв, тому що ми всі стали Бучею, ми всі стали Києвом, ми всі стали Маріуполем. В нас немає більше чогось особистого, в нас є одне спільне – війна, і ми повинні її закінчити спільними зусиллями, кожен так як може», – зазначила організаторка та кураторка виставки Ліана Бенке. 

За словами першого заступника мера Львова Андрія Москаленка, метою виставки є фіксація тих подій, що зараз відбуваються в Україні і ціни, яку сплачують українці.

«Ця виставка є одним із важливих фундаментів для того, щоби фіксувати в світі, такому дуже великому і глобальному зі своїми проблемами, питаннями, дискусіями, сумнівами, ті речі, які зараз відбуваються, і фіксувати ту ціну, яку сплачує кожен українець», – підкреслив він.

Побачити виставку може кожен охочий до 23 березня за таким графіком:

  • Пт – 11:00-16:30 та 18:00-20:00

  • Сб – 11:00-15:30 та 17:00-19:00

  • Нд – 12:00-14:00 та 17:00-19:00

Нагадаємо, що у соціальній галереї Львівського муніципального мистецького центру від 18 лютого експонуватимуться постери одеського проєкту «Літери в місті» із цитатами, які супроводжували українську боротьбу цього року. 

Фото Івана Станіславського, Твоє місто

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


 


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!