У Львові відкрилась виставка ікон на ящиках від набоїв. Фоторепортаж

7151 0
У Центрі Шептицького можна придбати ікону та допомогти волонтерському медичному батальйону.

У Центрі Шептицького на Козельницькій, 2а відкрилась благодійна виставка ікон, написаних на ящиках від набоїв із фронту. Її організував Перший добровольчий мобільний шпиталь імені Миколи Пирогова та художники Олександр Клименко та Софія Атлантова. Проект «Придбай ікону – врятуй життя», уже зібрав понад два мільйони гривень на підтримку мобільного шпиталю.

«Ми почали працювати над цим проектом восени 2014 року, – розповідає Клименко. – Дошки, на яких намальовані ікони, привезені з зони бойових дій на Донбасі. Ікони на ящиках від набоїв – це щось нове для мистецтва. Це зображення війну крізь постмодерну призму, символічне перетворення смерті на життя. Ми хотіли довести українцям, що війна реальна і стосується кожного».

Перша виставка була організована у Соборі святої Софії в Києві. Згодом ікони повезли до Луцька, Дніпра, Маріуполя, східноукраїнських міст, а також у Західну Європу – виставка відбулась у Європарламенті, литовському Сеймі, Німеччині, Італії, Австрії. Таким чином художники та волонтери прагнули розповісти європейцям, що насправді відбувається в Україні.

Виставка-продаж ікон у Центрі Шептицького триватиме до кінця жовтня.

 

Текст – Дем’ян Лінник

Фото – Роман Тищенко 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!