На правах реклами

У Львові відкрили оновлене джерело «Спартак»

17832 1
Користуватись джерелом із питною водою можуть усі львів'яни.

Відтепер не лише мешканці Замарстинівської та Топольної, але й усі охочі львів’яни матимуть змогу користуватись джерелом, яке розташоване на території майбутнього спортивно-торгово-розважального центру «Спартак», відкриття якого запланували на березень 2019 року.

Джерело відкрили 24 серпня. Усі витрати на інженерію, водоочистку та оздоблення (а це майже 514 000 гривень) взяв на себе забудовник — ТзОВ «Львівбудмакс-Інвест».

«Джерело було в дуже плачевному стані, — говорить директор ТзОВ «Львівбудмакс-Інвест» Орест Макогоненко. Ми останній рік почали його чистити, але врешті прийняли рішення повністю його відновити. Вода тут йде з артезіанської свердловини, яка була просвердлена ще в 60-х роках. Вода дуже чиста, спеціально робили аналіз. Стосовно хімічного аналізу, то, як сказала мені санстанція, кращої води у Львові немає».

Доступ до джерела матимуть усі мешканці міста. Вода тут чиста та придатна для повсякденного споживання. Відкриття джерела викликало чималий ажіотаж серед мешканців.

«Взяла 6 літрів і маю вже на пару днів, — каже місцева мешканка. Використовую до кави, до чаю, на зупу. Я дуже задоволена».

Зекономлені бюджетні кошти Шевченківська районна адміністрація скерує на благоустрій території та висадку дерев у районі. Також у міській раді виготовляють проект для ремонту вулиці Топольної, яка проходить поряд із майбутнім центром «Спартак». У ньому планують відкрити кінотеатр, спортивний клуб, ресторани здорового харчування, торгові зали та продуктовий гіпермаркет.

У другій черзі будівництва запланована багатофункціональна льодова арена, старт будівництва якої — 1-й квартал 2020 року.

«Комплекс включатиме спортивні зали, басейни, кінотеатр, торгові зали та гіпермаркет», — говорить директор ТзОВ «Львівбудмакс-Інвест» Орест Макогоненко.

«У департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР зараз розробляється проект капітального ремонту вулиці Топольної. І після реалізації буде проведено відповідні заходи озеленення», — каже Святослав Костяка, заступник голови Шевченківської районної адміністрації.

Співавторка проекту, місцева мешканка Олена Халілова каже, що подібні ініціативи просто неможливі без підтримки громади, міської влади та соціально відповідальних інвесторів

«Це громадський проект, який буде відкритий для всіх – і взимку, і влітку. «Спартак» буде допомогати доглядати за ним, також долучатиметься і місцева влада. Цей проект і робився для того, щоб мешканці мали змогу користуватися цим джерелом», — розповідає Олена Халілова. 

Серед присутніх розіграли пам’ятні призи. Стежили за процесом будівництва та іншими новинами центру можна на офіційній сторінці у Facebook — spartakspartak.

Назар Притула

Читайте також:
28 Серпня, 2018 13:09
Юрко а де то є така вул. Топольна?!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!