У Львові відкрили тимчасове житло для вагітних переселенок. Фото

4399 0
Загалом у мікрорайоні Тракту Глинянського зможуть мешкати понад 100 людей.
фото: андрій садовий

фото: андрій садовий

У Львові відкрили будинки, де проживатимуть породіллі та вагітні переселенки, що переїхали з зони бойових дій. Загалом у мікрорайоні Тракту Глинянського у Центрі матері і дитини «Незламні матусі» зможуть мешкати понад 100 людей. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Народження та виховання дитини мають конкретні терміни і не можуть чекати на завершення війни… Саме тому перші будиночки для наших незламних матусь у Львові вже відкрили свої двері. Тимчасові помешкання для жінок-переселенок, які щойно народили, або виношують дітей – це один з елементів екосистеми UNBROKEN Ukraine, яку створюємо у Львові»– каже він.

Читайте також: Біль за білими дверима, або Чому Зоя боїться грому

Мешканки та їхні діти можуть розраховувати на цілодобовий медичний супровід. Зі слів керівника дитячої Лікарні Св. Миколая Івана Міськіва, у Центрі передбачили постійне перебування патронажної медсестри, яка буде займатись дітками, а також середного акушерського персоналу, який допомагатиме вагітним підготуватись до пологів.

Як уточнив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, житло добре адаптоване для зими, є електричне опалення. У кожній кімнаті – два двоспальні ліжка, що дозволяє розміститися 4 особам. Формат розміщення може змінюватися, тобто в кімнаті може проживати жінка і кілька її дітей. 

Читайте також: На будівництво реабілітаційного центру «Незламні» у Львові зібрали понад 2 мільйони євро від донорів

Додамо, що формат житла запозичили зі США, і він відрізняється від інших модульних містечок для переселенців у Львові. Це – дерев’яні конструкції, які збирають на місці. Майбутні мами матимуть окремі спальні та санвузли, а от простори для відпочинку та приготування їжі будуть спільними. Неподалік житла – зелена зона, де планували прокласти доріжки, встановити лавки тощо. Відпочинкова зона буде відкритою, нею зможуть користуватись усі мешканці району.

Спроєктували будинки львівські архітектори, а роботи виконувала одеська компанія, яка через війну переїхала до Львова.

Нагадаємо, 3 травня підписали Меморандум про співпрацю між «Товариством Червоного Хреста України» та Львівською міською радою щодо зведення будинків для тимчасового проживання вагітних жінок, які виїхали з місць активних бойових дій до Львова. Сума інвестицій у будівництво – 26 млн грн.

Фото: Андрій Садовий/Фейсбук

Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!