У Львові відкрили амбулаторію Клініки дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку

917 0
Тут проводитимуть нескладні маніпуляції хворим з онкологічними патологіями.
Фото: ЗУСДМЦ

Фото: ЗУСДМЦ

У четвер, 7 вересня, у Львові в Клініці дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку ЗУСДМЦ відкрили амбулаторний простір. Завдяки ньому має зменшитися кількість інфекційних ускладень, які трапляються через змішування хворих на стаціонарі та тих, хто отримує «одноденну» хіміотерапію. Про це під час відкриття простору повідомила дитячий онколог, в.о. керівника клініки дитячої онкології Христина Запоточна.

«На п'ятому поверсі у нас стаціонарне відділення і тепер ми маємо амбулаторне. Ми зможемо розподілити пацієнтів: тих, хто тільки прийшов і тих, хто на хіміотерапії з низькими аналізами. Лікар приходитиме сюди, оглядатиме пацієнта і, якщо треба буде його госпіталізувати для продовження лікування, тоді він піде на оформлення і підніметься в стаціонарне відділення», – зазначила Христина Запоточна. 

Читайте також: Перша леді передала львівському медцентру новітнє діагностичне обладнання

За словами лікарки, перевагою є те, що нове відділення розвантажить медперсонал. Не потрібно буде змішувати тих, хто на тривалому лікуванні і тих, хто на хіміотерапії одного дня в одному відділенні. Таким чином можна зменшити інфекційні ускладення.

Зазначимо, амбулаторний простір – важлива частина Клініки дитячої онкології у ЗУСДМЦ. У сучасних та гарно облаштованих кабінетах вестимуть амбулаторний прийом пацієнтів усі фахівці Клініки. Тут проводитимуть нескладні маніпуляції хворим з онкологічними патологіями. Також у приміщенні амбулаторії зможуть отримувати «одноденну» хіміотерапію онкохворі діти, без потреби перебування у стаціонарі Клініки. Обладнана дитяча зона дозволить маленьким пацієнтам легко перенести складність очікування. Загальна вартість проєкту становить 3,2 млн грн.

Читайте також: «Продасте одну шкарпетку?» Як у Львові лікують і протезують суперлюдей

Нагадаємо, медики Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру першу у цьому році трансплантацію кісткового мозку провели дитині. 11-річна Софія бореться із злоякісним захворюванням – рабдоміосаркомою нижньої щелепи. Пухлину виявили медики харківської лікарні, куди батьки привезли дівчинку із рідного Торецька на Донеччині. Замість операції та лікування багатодітна родина у березні 2022 року змушена була виїхати з міста через щоденні обстріли. Останній курс лікування дівчині провели за тиждень до того, як російські війська обстріляли лікарню.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!