У Львові відкриють Національний волонтерський хаб. Для цього потрібно 15 мільйонів гривень

5202 0
Волонтери шукають партнерів, які готові фінансово підтримати відкриття хабу.
фото: анна бондаренко

фото: анна бондаренко

У 2024 році у Львові Українська волонтерська служба відкриє Національний волонтерський хаб — всеукраїнський простір підтримки волонтерів та волонтерських ініціатив. Наразі волонтери шукають партнерів, які готові фінансово підтримати відкриття хабу. Про це повідомила засновниця організації Анна Бондаренко. 

«Одночасно з ремонтними роботами ми шукаємо партнерів, готових фінансово підтримати відкриття хабу. Загальний бюджет проєкту складає 15 мільйонів гривень. Більшу частину коштів нам вже вдалося залучити», – зазначила волонтерка.

Проєкт втілюють за підтримки Міністерства молоді та спорту України, UNICEF Ukraine, Львівської міської ради та Львівського бюро євроінтеграції.

Для реалізації проєкту волонтери отримали комунальне приміщення у Львові за адресою Єфремова 37. Там планують облаштувати укриття, коворкінг, кімнати для зустрічей, конференц-зал, інклюзивні вбиральні та інше.

Волонтерів можна підтримати індивідуальним внеском за посиланням

Презентація проекту – тут

Українська волонтерська служба має три ключових програмних напрямки: 

  • підтримка волонтерських ініціатив та клубів, спрямованих на навчання активізму, психосоціальну підтримку волонтерів та розвиток волонтерських ініціатив;

  • лідерські програми та програми мобільності для підлітків з прифронтових територій, перша хвиля яких розпочинається вже цієї осені;

  • екосистемні програми підтримки волонтерства серед близьких військових, ветеранів та волонтерів, які виїхали з тимчасово окупованих територій.

Для довідки

Українська Волонтерська Служба або УВС — українська громадська організація, яка була заснована в Одесі у 2017 році Анною Бондаренко. 11 серпня 2017 року організація була офіційно зареєстрована.

Мета організації — розвивати культуру волонтерства та взаємодопомоги в Україні. З початку повномасштабної російсько-української війни волонтери надають різнобічну підтримку та продовжують створювати можливості для волонтерського руху.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!