У Львові в колишній фабриці повидла 8 років проводили реконструкцію. Що там відкриють

3171 0
Комплекс будівель реконструювали впродовж 8 років.
Фото: Богдан Ємець

Фото: Богдан Ємець

У Львові колишню Фабрику алкогольних напоїв «Йозеф Кронік і Син» перетворили на найбільший у місті центр сучасного мистецтва Jam Factory Art Center. Простір після 8 років реконструкції відкриють 18 листопада. Про це повідомили у  Jam Factory Art Center.

«В умовах війни ми завершили процеси комплексної ревіталізації, доповнили команду та підготували важливу виставку та обширну публічну програму. Попри війну та численні перешкоди, ми доходимо до цієї довгоочікуваної миті і спільно пишемо нову історію українського мистецтва», — зазначила програмно-виконавча директорка Божена Пеленська.

Артцентр відкриють виставкою творів українських художників «Наші роки, наші слова, наші втрати, наші пошуки, наші ми».  Виставка побудована за принципом новел та об'єднує твори на двох дистанціях — між сьогоденням і минулим та між персональними переживаннями й досвідами воєнного часу. Вона, зокрема, презентує роботи українських художниць і художників 2022-2023 років та з довшої хронології — від 19 століття по сьогодні. Виставка триватиме до березня 2024 року та буде доповнена програмою з дискусій, зустрічей, кураторських екскурсій. Під час відкриття 18 листопада команда готує додаткову мистецьку програму.

Нагадаємо, в грудні 2018 року у Львові погодили містобудівні умови та обмеження на реконструкцію Фабрики повидла, що на вулиці Богдана Хмельницького, 124. Будинок є пам’яткою архітектури місцевого значення, тож приміщення вежі планують реконструювати, а решта прибудов не мають перевищувати 23,6 м.

Читайте також: Пішохідний міст своя площа Ринок та Фабрика повидла. Як зміниться Підзамче

Додамо, що колишню фабрику спиртових напоїв на вулиці Богдана Хмельницького купив австрієць Гаральд Біндер. Він планує створити тут некомерційний культурний проект із майстернями, галереями, просторами, внутрішнім двориком, кафе та технологічними приміщеннями.

Для довідки:

З 2015 року Jam Factory Art Center втілює мистецькі проєкти та займається ревіталізацією комплексу «Фабрика Повидла». Відновлений простір включатиме експозиційні зали, авдиторіум для лекцій, зустрічей і театральних подій, музичну сцену, постійну історичну виставку, кафе, бар та публічний простір для відпочинку і прогулянок.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
 
 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!