У Львові відкриють вуличну виставку «Художник на Майдані: минуле і сьогодення»

1936 0
У неділю, 22 листопада, на площі перед пам’ятником Тарасу Шевченку відбудеться вулична виставка «Художник на Майдані: минуле і сьогодення». Про це інформують у прес-службі ЛОДА.
фото: dt.ua, prostir.museum, krasnews.at.ua

фото: dt.ua, prostir.museum, krasnews.at.ua

Експозиція складатиметься з двох частин.  Зокрема, презентуватимуть копію виставки «Художник на Майдані», що відбувалася у вирі революційних подій у січні 2014 р. До неї увійшло 69 зображень – карикатури, революційні плакати, ілюстрації, шаржі, комікси, листівки, а також репродукція стінопису, присвяченого пам’яті Сергія Нігояна, першої жертви Революції Гідності.

Друга частина експозиції складається з робіт молодого покоління художників, теперішніх студентів та випускників художніх навчальних закладів Львова, які показують своє сучасне бачення революційних подій. Це представники нового покоління, які виросли і сформувалися під впливом Майдану. У них нове бачення, нові підходи, нові методи творення мистецтва, і відповідно, впливу мистецтва на сучасне суспільство.

Раніше виставку презентували на Львівському Євромайдані, потім роботи були представлені в Києві на загальній виставці артефактів з Майдану у Спілці художників України. Згодом експозицію могли переглянути  у Норвегії у церкві Св. Петра у м. Ставангер.

Читайте також: Як у Львові відзначатимуть День Гідності та Свободи

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!