У Львові відновлюють вхід до храму Іоана Золотоустого

997 0
Роботи планують завершити до кінця місяця.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові відновлюють центральний вхід до храму святого Іоана Золотоустого, що на вул. Лисенка. Через надмірну вологість сходи, які ведуть до церкви, та підпірна стінка почали руйнуватися. 

Джерело: пресслужба ЛМР

Як зауважила керівниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, через таку ситуацію розпочали негайні роботи з відновлення. 

«Проблема в тому, що ґрунт перезволожений, тисне на мур, через це стіна вже похилилась в бік дороги. Проходити тут стало небезпечно. Тож виникла необхідність терміново розпочати аварійно-відновлювальні роботи. Також тут буде влаштовано водовідведення», – зазначила Лілія Онищенко.

Всі роботи планують закінчити до кінця цього року.

Нагадаємо, нещодавно у Львові відреставрували та повернули на фасад храму св. Іоана Золотоустого унікальний округлий вітраж, який зображує Непорочне Зачаття. 

Для довідки

Храм святого Іоана Золотоустого, колишній костел Найсвятішого Серця Ісусового і монастир францисканок, розташований на вул. М. Лисенка. Автор проєкту – архітектор Юліан Захарієвич. У інтер’єрах збереглись усі три вітражі, виготовлені у Мюнхені фірмою Ф. Маєра у 1887-1889 рр. Центральний – зображує Найсвятіше Серце Ісуса, бокові вітражі присвячені св. Меланії і Архангелові Михаїлу. Вітраж у круглому вікні на фасаді церкви зображує Непорочне Зачаття. 

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!