У Львові відновили автентичну браму. Фото до і після

1184 0
Вартість реставраційних робіт становила 63 тис. грн.
Фото: ЛКП «Бюро спадщини»

Фото: ЛКП «Бюро спадщини»

У Львові відновили історичну браму у будинку на вулиці Уласа Самчука, 30.  Реставрація тривала близько двох місяців. Про це повідомляє ЛКП «Бюро спадщини».

«Ця брама прикрашає дуже красивий, понад столітній, житловий будинок, тому активні мешканці захотіли її відновити. Брама була у незадовільному стані, з втраченим лакофарбовим покриттям, особливо у нижній частині, з огляду на постійне засікання дощу. Також були втрачені ковані декоративні елементи», – йдеться у повідомленні.

До реставрації

Як розповів майстер-реставратор Ігор Вардзаль, під час реставраційних робіт відновили декоративну капітель притульної планки, профільований горизонтальний імпост (карниз).

«За автентичним зразком ми виготовили втрачені декоративні елементи металевих ґраток. Усунули дисгармонійні ґратки світлика. Відновили можливість відчиняти дверні віконця, а також встановили нову, характерну для дверей того часу, латунну клямку», – додав він.

Після реставрації

Крім цього, фахівці відновили геометрію нижніх тахель. У нижній частині дверних полотен реставратори влаштували додаткові планки для унеможливлення потрапляння води у приміщення брами.

Загалом вартість реставраційних робіт становила 63 тис. грн. З цієї суми місто оплатило 70% вартості, а іншу частину – мешканці, які раніше подали заявку на участь у міській програмі співфінансування.

Фото: ЛКП «Бюро спадщини»

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!