У Львові відновили єдину водяну помпу зі свердловиною. Фотофакт

4054 0
Це єдина збережена свердловина в місті, встановлена на території Львівводоканалу.
Фото: Oksana Ostapyuk

Фото: Oksana Ostapyuk

У Львові на території Львівводоканалу, що на вул. Зеленій, 64 відновили історичну водяну помпу. Це єдина свердловина з ручним насосом, дотепер збережена у Львові. Решта колонок, які існували раніше, вже демонтували. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила речниця Львівводоканалу Уляна Горбата.

Читайте також: Біля церкви Покрови у Львові встановили новий питний фонтан. Фото

«Таких помп у місті фактично не залишилося, тому що в місті немає водоносних горизонтів доброї якості води, яку можна було б добувати з-під землі та використовувати для питних потреб. Вона використовувалася до 1960-х років, але через погану якість води вже не діє. Крім того, ця свердловина встановлена не на міському водогоні, це так звана «підшкірна» вода», – каже вона.

Зі слів речниці, свердловину з ручним насосом відновлювали за власні кошти – відчистили, пофарбували, змастили механізми.

Решта колонок, які були встановлені в місті, демонтували, оскільки потреби їх відновлювати немає – мешканці користуються централізованим водопостачанням. Як альтернатива, замість них можна встановлювати питні фонтан.

Нагадаємо, що у новому громадському просторі на вул. Личаківській, що біля Церкви Покрови, встановили та підключили новий питний фонтанАналогічні питні фонтани вже функціонують біля входу в Ратушу на площі Ринок, біля пам’ятника Тарасові Шевченку, на проспекті Свободи, на площі Митній, а також біля Порохової вежі та Оперного театру.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!