У Львові відновили партнерські пологи

4741 0
Партнерські пологи заборонили у Львові з початку карантину – 12 березня.
Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

У Львові дозволили партнерські пологи. Таке рішення сьогодні ухвалила комісія з надзвичайних ситуацій ЛМР, повідомив міський голова Львова Андрій Садовий у Телеграмі.

При цьому комісія залишила декілька обмежень. При народженні може бути присутня лише одна людина. Вона має бути у засобах індивідуального захисту, пройти термометрію, не мати симптомів захворювання, і впродовж останніх 14 днів не контактувати з хворими на коронавірус.

Мер уточнив, що йдеться лише про пологові будинки, які належать місту – на вул. Мечникова та вул. Рапопорта, який запрацює з 1 жовтня.

Нагадаємо, що партнерські пологи заборонили у Львові з початку карантину – 12 березня.

Зазначимо, що Тvoemisto.tv цього тижня писало про проблему заборони партнерських пологів у місті і нам пообііцяли в управлінні охорони здоров'я ЛМР вирішити її до кінця тижня.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов неодноразово під час брифінгів наголошував, що МОЗ жодної заборони на проведення партнерських пологів не запроваджувало. Група із близько 80 вагітних львів’янок планувала оскаржувати рішення місцевої влади про заборону і готувала колективний позов до суду.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!