У Львові відремонтували укриття на понад 100 людей на вулиці Теліги

1065 0
Загальна площа укриття на вул. Теліги – 122 м2.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Льові на вул. Теліги, що у Личаківському районі, відновили укриття, якому понад пів сотні років. Наразі туди провели сучасні комунікації та встановили спеціальну систему автоматичного відкриття дверей, облаштували різні зони для комфортного перебування. Укриття може вмістити до 110 осіб. Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради. 

«Ми маємо у Львові тисячі укриттів, і важливо, щоб вони всі були в належному стані. Це укриття є хорошим прикладом, як має виглядати класичне укриття. Вклали міські кошти, навели порядок, і діти, які тут поруч навчаються, можуть приходити. Тут атмосфера достатньо приємна, є запас води, є туалет і все необхідне. Також є ідея, щоб тут були шахи для дітей», – розповів на брифінгу міський голова Андрій Садовий. 

Ремонтні роботи розпочали ще у листопаді минулоріч. За словами директорки Львівського комунального ремонтно-аварійного підприємства Ірина Мауль, там замінили всі комунікації – водопостачання і каналізування, зробили освітлення, встановили акумуляторні лампи, опалення та повністю нову вентиляцію, яка є притяжною і витяжною, що дозволяє очищати повітря і виконує додаткову функцію підігріву.

«Саме така система вентиляції є дуже хорошою і використовується для укриттів, які мають площу більше 100 квадратів. Відновили стіни та залили бетонну підлогу, постелили лінолеумне покриття, розмістили 4 санвузли. Фактично, більшість робіт у цьому укритті робилися заново. Ми залишили тільки ті стіни, які були, а підлогу, всі комунікації, все, що тут є, – робилося як на новому об’єкті будівництва» – додала вона.

Окрім того, в укритті відремонтували входи-виходи, встановили систему автоматичного відкриття дверей під час тривоги, як це зробили раніше в укриттях на вулиці Городоцькій та Похилій. А ще встановили додаткову систему оповіщення та датчики диму, що дає можливість раннього попередження про пожежу, щоб можна було безпечно евакуювати людей. Додатково в укритті зробили запаси бутильованої води.

Загальна площа укриття становить 122 кв.м, а вартість усіх ремонтних робіт склала понад 3,3 млн грн. Їх провели в межах програми ремонту укриттів на 2022-2024 роки, яку ухвалили на сесії Львівської міської ради у грудні 2022 року.

«Це вже третя захисна споруда, яку ми відремонтували в межах програми. Раніше ми відкрили такі укриття в Галицькому районі, тоді - у Франківському, і тепер – у Личаківському районі. Наступними будуть укриття на вулиці Каліча Гора, де ремонти вже розпочалися, і також на вулиці Солодовій і на проспекті Шевченка, які найближчим часом також будуть взяті в роботу», – пояснила Наталія Алєксєєва, керуюча справами виконкому Львівської міської ради.

Володимир Федорович

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!