У Львові відремонтують церкву святої Параскеви П’ятниці

1272 0
Цього року на ремонт зовнішнього фасаду виділили 900 тисяч гривень.
Фото: i1.wp.com

Фото: i1.wp.com

Цього року у Львові продовжать ремонтно-реставраційні роботи церкви святої Параскеви П’ятниці, що на вулиці Богдана Хмельницького, 77. Для проведення робіт із міського бюджету виділили 900 тисяч гривень. Про це інформує прес-служба ЛМР.

«Реставраційні роботи у нашому храмі мають кілька етапів. Перший етап ми вже здійснили. Це перекриття даху міддю: ми зробили це своїми силами. Наразі дах не тече. Другий етап – недавно закінчили гідроізоляцію. Третій етап – реставрація каменю, бо він має властивість відлущуватись. Маємо це зробити, а також обробити цеглу, щоб зберегти її у первісному стані», – розповів настоятель храму Ігор Малетич.

Читайте також: У Львові відреставрують дах храму Святої Трійці за 1,5 млн грн

За словами керівниці управління охорони історичного середовища міської ради Лілії Онищенко, ремонтні роботи у храмі розпочнуть, коли буде тепло, попередньо у квітні. Оскільки для ремонту використовують камінь, тому температура має бути стабільна – і вдень, і вночі більше 5-10 С0.

Поки що передбачається реставрація зовнішнього обрамлення храму, проте у планах відреставрувати і внутрішній фасад будівлі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!