У Львові відреставрували столітню браму. Фото до та після

2305 0
Фахівці частково замінили дверну коробку та вирівняли її.
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

У Львові відреставрували дерев’яну столітню браму у будинку на вулиці Смольського, 7. Про це повідомили в ЛКП «Бюро спадщини».

Реставратори вирівняли деформовану конструкцію та відновили втрачені елементи оздоблення. Дерев’яну браму фахівці відновлювали півтора місяця.

«Цій брамі більше ста років, і хоч втрачених декоративних елементів не було багато, – деякі довелось відновлювати. Наприклад, ми відновили притвору планку, яка була замінена в радянський період, а також поновили віконні рамки. На дерево нанесли бейц та покрили акриловою прозорою "лазур’ю"», – розповів реставратор Ростислав Малецький.

Окрім того, фахівці частково замінили дверну коробку та вирівняли її, адже вона була деформована. 

«Брама має дуже гарне оздоблення кованими решітками, вони оригінальні. Скло, яке було поставлене в радянський період, ми замінили на нове. Також, на жаль, автентичні клямки не залишились, ми старались щоб нові гармонійно відповідали цій брамі», – зазначив реставратор.

Нагадаємо, цьогоріч ЛКП «Бюро спадщини» має відреставрувати щонайменше 40 дверей в будинках, які розташовані в історичній частині міста. Усі роботи проводять місцеві реставратори по дереву та металу. При реставрації брам 70% вартості робіт оплачуються із міського бюджету, 30% – сплачують мешканці.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!