У Львові відреставрують фігуру Архангела Михаїла

2918 0
Реставратори планують виконати роботи за півтора місяці.
Фото: Дарина Луцюк

Фото: Дарина Луцюк

На фасаді будинку на вулиці Галицькій, 20 у Львові відреставрують фігуру Архангела Михаїла. Про це повідомила керівниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

Роботи виконуватиме Дарина Луцюк пад керівництвом доктора Олега Рибчинського. Скульптура виконана з вапняку, має гіпсові доповнення від попередніх реставрацій. Всі необхідні дослідження на наявність поліхромії та позолоти будуть виконані, але вже зрозуміло, що скульптуру раніше вже кілька разів фарбували. Реставратори планують виконати роботи за півтора місяці, після чого скульптура повернеться на фасад будинку. 

Будинок на вул. Галицькій, 20, збудували на місці колишнього оборонного рову за Галицькою брамою навпроти гауптвахти у 1803 році, а в другій половині ХІХ ст. тут надбудували четвертий поверх. Фігурка Архангела Михаїла розміщена на рівні другого поверху. Зараз в будинку триває реставрація.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!