У Львові відреставрують кілька історичних пам'яток. Адреси

1476 0
Затвердили Програму співфінансування реставрації балконів житлових будинків.
фото: facebook.com/urbanprojectlviv

фото: facebook.com/urbanprojectlviv

У четвер, 25 травня, від час сесії депутати Львівської міської ради затвердили Програму співфінансування реставрації балконів житлових будинків – пам’яток культурної спадщини у 2023-2025 роках. Наразі нових заявок від мешканців не прийматимуть, а опрацьовуватимуть ті, що подали у 2020-2021 роках.

Першочергово планують відновити вже розпочаті реставраційні роботи у будинку №10 на вул. Гоголя. Потребує корегування виготовлена раніше проєктно-кошторисна документація.

Для реставрації актуальними залишаються об’єкти за 8-ма адресами: вул. Гоголя, 10, вул. Кирила і Мефодія, 29, вул. І. Огієнка, 6, вул. І. Франка,4, вул. В. Винниченка, 26, вул. І. Нечуя-Левицького, 21, вул. Д. Донцова, 10 та вул. Зарицьких, 8.

Фінансова частка мешканців-учасників Програми  залишається незмінною – 10 тис. грн за реставрацію одного балкона. Решту вартості робіт оплачує місто. Також у сфері відповідальності міста – виготовлення та експертиза проектно-кошторисної документації, проведення тендерних закупівель, укладення договорів з підрядниками.

Читайте також: У Львові відреставрували вікна у будинку на площі М. Шашкевича 

Координатором Програми буде управління охорони історичного середовища, а виконавцем - ЛКП «Бюро спадщини». Також «Бюро спадщини» координує Програми співфінансування реставрації брам та вікон в історичних будинках, а також заміну пластикових вікон на дерев’яні.

Нагадаємо, що у Львові відновили дерев’яні двері на вулиці Дмитра Вітовського, 11а. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!