У Львові відреставрують криницю з левами

2385 0
Шукатимуть спонсорів, аби відреставрувати криницю з левами, що на вулиці Коперника. Попередня вартість робіт становить 90 тисяч гривень. Однак, очікують, що реставрація обійдеться дорожче.

На вул. Коперника планується реконструкція криниці з левами. Леви походять з будівлі старої Ратуші. Тут розташовані два, а ще два знаходяться на Високому Замку. 

Читайте також: Що можна зробити, щоб у центрі Львова жилося краще

«Проблема цього об’єкту в тому, що особливо сильно насувається ґрунт і стіна дуже знищена. Самі леви також у поганому стані. Ми плануємо у цьому році виконати всі роботи, однак після експертизи проекту, вартість робіт становить лише 90 тис. грн. Хоча, з огляду на об’єм робіт, вартість реставрації цього об’єкту значно більша. Тому доведеться шукати спонсора для дофінансування», – повідомила Лілія Онищенко-Швець, начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР. Вона додала, що наразі проведено дослідження стану о’бєкту і розроблено проектно-кошторисну документацію.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!