У Львові відсвяткують 111-ту річницю Пласту і висадять залізне дерево

1522 0
Дерево символізуватиме міць усіх пластунів.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У суботу, 22 квітня, у Львові відбудеться День першої Пластової присяги. Це щорічна пластова акція, присвячена заснуванню найбільшої молодіжної організації України Пласт. Цього року Пласт святкуватиме свою 111-ту річницю. Про це повідомили в пресслужбі ЛМР.

22 квітня о 10:00 всі львівські пластуни від найменших до найстарших пластунів зустрінуться у Парку культури та відпочинку у Львові на урочистому церемоніалі для святкування День першої Пластової присяги.

Програма святкування передбачає проведення урочистих пластових церемоніалів: пов’язання хусток пташат і новаків (прийняття до пластового гуртка), складання пластової присяги, надання відзначень за вагому пластову та суспільну корисну діяльність, проведення теренових змагів.

Читайте також: У школах Львова можуть з'явитися пластові домівки

Водночас під час заходу пластуни висадять пам’ятне залізне дерево. Воно символізуватиме міць усіх пластунів, які тримають вірність своїй присязі у тилу та на фронті.

Нагадаємо, що «Пласт» – скаутська організація України, метою якої є сприяти всебічному патріотичному вихованню і самовихованню української молоді на засадах християнської моралі. Будучи неполітичною і позаконфесійною організацією, Пласт виховує свідомих, відповідальних та повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільнот, і провідників українського суспільства.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!