У Львові відзначать Свято Героїв. Ситуативно перекриватимуть рух

1724 0
У неділю, 22 травня, у Львові пройдуть урочисті заходи з нагоди відзначення Свята Героїв. Про це повідомляють у департаменті внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА.
фото: politiko.ua

фото: politiko.ua

Заходи розпочнуться о 9:30 годині у Білогорщі, біля пам’ятника Роману Шухевичу. Тут стартуватиме пробіг естафети студентів Львівського державного університету фізичної культури. Кінцева точка естафети – поле почесних поховань № 76 Личаківського кладовища, де учасники естафети, представники молодіжних громадських організацій, обласної і міської влади вшанують пам’ять героїв, що загинули під час проведення антитерористичної операції. Скорботні заходів на Личакові розпочнуться о 10:30 годині біля могил де спочивають Герої Небесної Сотні, на полі почесних поховань № 67.

Урочистості також відбуватимуться біля пам’ятника Степану Бандері о 12:00 годині. Тут заплановане проведення громадського віче.

Після проведення вказаних заходів учасники сформують дві колони, що рухатимуться вулицями Львова до центральної частини міста. Біля пам’ятника Адаму Міцкевичу колони зіллються в одну для проходження проспектом Свободи до пам’ятника Тарасові Шевченку. Урочисте проходження проспектом Свободи розпочнеться о 13:30 годині.

Заходи в центральній частині міста завершаться на площі навпроти пам’ятника Кобзареві спільним виконанням Національного Гімну України.

У рамках заходів також заплановане відкриття виставки в Музеї визвольної боротьби України (вул. Лисенка, 23а). Виставка присвячена постаті полковника Євгена Коновальця. Відкриття відбудеться 23 травня о 15:00 годині.

Під час заходів буде ситуативне перекриття руху транспорту за маршрутом проходження колон громадськості.

Довідка. День Героїв або Свято Героїв – це щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських воїнів – борців за волю України. Воно охоплює всі історичні епохи та спрямоване на патріотичне виховання молоді, вшанування українських героїв минулого та сьогодення. Львівська обласна рада прийняла рішення про відзначення свята в четверту неділю травня. Історія відзначення Свята Героїв сягає далекого 1941 року, коли на Другому Великому Зборі Організації Українських Націоналістів було постановлено щороку, 23 травня, святкувати День Героїв.

Опублікувала Наталія Середюк

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!